dilluns, 19 de desembre del 2011

El lloc del naixement de Jesús

Aquí va néixer Jesús de Natzaret

Ja estem en època nadalenca, molts potser haureu fet el pessebre més per tradició que per creença, i us haureu fixat que els carrers de molts pobles i ciutats s'engalanen i sonen cançons que ens recorden que fa anys per aquestes dates va néixer l'infant Jesús, fill de Josep i Maria. 

Doncs bé, si volem veure l'emplaçament exacte on suposadament va tenir lloc aquest esdeveniment, hem de viatjar fins a Palestina, a la ciutat de Betlem. És probable que el topònim de Betlem signifiqués "la Casa de déu", encara que en àrab Bayt Lahm, vol dir literalment, "la Casa de la Carn", i en hebreu, Bet-Léhem és "la Casa del Pa". 

Betlem es troba a uns 8 km de Jerusalem, és una ciutat majoritàriment cristiana, però també hi conviu població musulmana. En una plaça empedrada hi trobem la Basílica de la Nativitat, i si travessem la seva petita porta, a dins podem veure el punt exacte del naixement de Jesús.

Antigament se suposa que era una establia, el lloc on es guardaven els animals, i a Jesús es diu que en néixer el van posar al "pessebre" que vindria a ser el lloc d'on menjava el bestiar (en anglès Manger, també nom de la plaça on se situa l'església). Aquest és un dels principals atractius turístics de la ciutat juntament amb Jerusalem i rodalies, on milers de turistes fan una ruta religiosa que recórre els llocs més significatius de la vida de Jesucrist. Però com hem dit, a Betlem no només hi ha cristians i la prova n'és la mesquita d'Omar, que està just a l'altra banda de la plaça, visible des de l'església de la Nativitat.

Mesquita d'Omar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada