dimecres, 28 de setembre del 2011

Miba, el Museu dels Invents i les Idees de Barcelona

A tocar de la plaça Sant Jaume, just on anys enrere hi havia hagut la seu del PSUC i després d’ICV es va inaugurar el mes de març el Miba: el Museu dels Invents i les Idees de Barcelona, l'únic espai del món de caràcter permanent dedicat al desenvolupament de la creativitat.

La iniciativa ha vingut de la mà del creador, dissenyador, emprenedor i inventor Pep Torres. Els seus projectes i invents han viatjat per tot el món, exposició rere exposició fins que ha nascut aquest museu privat que acull els invents més enginyosos, estrafolaris o probablement més pràctics.

El Miba consta de tres espais, el primer és la "Societat Il·limitada", on creadors o marques que treballen amb R+D+I exposen les innovacions tecnològiques més sorprenents. Així ens podem trobar amb una cadira-Vespa o bé amb una bicicleta en què refredes l'aigua mentre pedales.

Botes-paraigües
A la planta de sota s'hi pot accedir baixant les escales o (quan s'obtingui el permís corresponent) a través d'un tobogan que ens conduirà a l'espai del "Reflexionàrium". Aquí hi trobarem una sèrie d'invents molt útils per a la vida quotidiana que ens faran preguntar-nos: com no se m'havia acudit abans?! tot un estímul per a la nostra creativitat. Una pantalleta i una fitxa ens expliquen el seu funcionament, així ens trobarem amb un coixí cúbic foradat de tal manera que ens permetrà sentir la tele mentre ens estirem al sofà, o bé unes ulleres low cost que es graduen mitjançant un sistema hidràulic.

A l"'Espai Absurd" els invents es converteixen en una broma. L'exemple més clar n'és la Màquina més inútil del món, l'invent més absurd, però que tothom hauria de provar. També hi podem veure menjar fluorescent per a gossos, per seguir-ne el rastre de les caques; una porta amb dos panys, un per a les mans netes i l'altre per a les brutes o la solució per aprimar-se: un plat amb un mirall al mig, a través del qual es veu el doble del menjar del que realment hi ha.

Una de les parts més interessants, és la del "FuTour", l'exposició temporal de Pep Torres del 2003 que ens mostra els objectes del futur. Els invents són una crítica a la societat en què ens estem convertint, una manera d’acabar la visita amb una bona reflexió. En aquest apartat trobarem el disseny d’uns fulls de paper fets especialment per a currículums, per tal que puguin anar directes a la paperera o una urna en la qual el nostre vot és destruït automàticament.

A banda d’aquests espais també n’hi ha un dedicat als més petits, on poden fer volar la imaginació dibuixant invents. Finalment, si després de la visita se us acut una idea genial la podeu pronunciar al faristol de l’"Arxiu Subversiu", on una webcam retransmetrà les vostres paraules en directe. A l’entrada també teniu l’oportunitat de comprar alguns els invents més destacats del museu, d’edició limitada.

I per acabar, un últim consell: aneu als lavabos del museu, si no hi trobeu la inspiració, de ben segur que us sorprendran.


MIBA c/ Ciutat 7 · 08002 Barcelona


Horaris:
Dimarts a Divendres de 10h a 19h
Dissabtes de 10h a 20h
Diumenges i festius de 10h a 14h
Com parar una taula de luxe

Preus:
Entrada: 7€
Nens de 4 a 12 anys: 5€
Menors de 4 anys: gratis
Jubilats, estudiants i aturats: 5€

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada