dissabte, 8 d’octubre del 2011

Space invaders per tot el món



Ja fa uns anys que ciutats de tot el món estan sent envaïdes per unes petites criatures de l’espai. Com si el famós videojoc dels ’70 es barregés amb la realitat, les podem veure a les parets dels racons més insospitats, de tots els colors i de formes variades, un petit mosaic a mode de píxels, demostra que aquella ciutat ha estat conquerida.

Barcelona, Roma, Nova York, Berlín, Hong Kong, Bilbao, Londres i més de 70 ciutats ja compten amb aquestes rajoletes en forma d’alienígena. Però com va començar tot plegat? Aquesta pràctica es va iniciar a París l’any 1995 i la idea va ser d’un artista urbà francès que es fa dir Invader, per tant, si viatgeu a París, podreu veure que és una de les ciutats amb més space invaders i on també s’ha fet una exposició sobre aquesta particular expressió artística.

Rubikcubism
El mateix Invader ha anat publicant mapes amb la posició exacta de les seves manifestacions artístiques, el projecte ha anat agafant cada vegada una dimensió més àmplia fins a convertir-se en un nou al•licient per als turistes que visiten aquestes ciutats.

L’últim treball d’Invader, també relacionat amb el petit mosaic, ha estat el Rubikcubism, un art que practica des del 2005 i que consisteix a formar imatges amb una gran quantitat de cubs de Rubik.

Més informació al seu web.

I tu, ja has vist algun “marcianitu” ?
Mentrestant pots aturar la invasió jugant al joc original.

2 comentaris:

  1. JO n'he vist d'altres a Barcelona, a Colonia (Alemanya) i per la Bretanya francesa (i em sembla que me'n deixo alguna)
    Encara no l'he trobat per Buenos Aires, algú en sap algun?

    Quan vagi a casa buscaré les fotos i te les passo perque vagis fent-ne una ruta!
    http://fuetimate.wordpress.com/

    ResponElimina