dimarts, 28 de desembre del 2010

Una gran llufa a Tremp

Campanar de Tremp el dia 28 de desembre

Com cada 28 de desembre, Tremp celebra el Dia dels Innocents penjant una gran llufa de paper del campanar situat a la Plaça de la Creu, al costat de l'ajuntament. Avui es fa el que s'anomena "aixecada del ninot", ja que aquest està penjat amb unes cordes que el fan pujar i baixar . Al llarg del dia es succeeixen diverses activitats i bromes relacionades amb aquest dia, un d'elles és cantar la Cançó del Ninot, mentrestant aquest balla a ritme de la cançó mitjançant el sistema de cordes:

 El ninot està pansit,
tati titeti titoti tatu,
i el volem ben aixerit,
tati titeti titoti tau

Puja puja cap a dalt
tati titeti titoti tau
Puja puja cap a dalt
tati titeti titoti tatu

El ninot està pansit,
tati titeti titoti tatu,
i el volem ben aixerit,
tati titeti titoti tau

Baixa Baixa cap a baix
tati titeti titoti tatu
Baixa baixa cap a baix
tati titeti titoti tatu. Finalment, a la matinada, es despenja la llufa i la canalla la crema amb unes espelmes . Per a l'any següent, l'Esplai del Sol Naixent tornarà a fer una llufa nova.

S'accepten pagaments amb tarjetes robades. Màxima discrecíó.

Com veieu, aquests trempolins són molt de la broma... Un altre exemple d'innocentada el trobem en forma de cartell a la porta d'aquest bar. 

6 comentaris:

 1. Molt bona aquesta!

  Per cert, Jana, he citat aquesta entrada al final de la meva història d'avui, espero que no t'importi, em va de perles pel que explicat avui!

  ResponElimina
 2. Molt curios! He arribat aquí a través del blog del Dani i m'agradat molt tant l'entrada com el blog. Felicitats per ell i molta salut per viatjar!!!

  ResponElimina
 3. Molt bona aquesta història Jana.
  Un patò.
  Mari Trini.

  ResponElimina
 4. Vinga Dani, segueix fent-nos descobrir blogs interessants.

  ResponElimina
 5. Moltes gràcies Dani, Trini, bandero i Anònim, la veritat és que em tenia encuriosida aquesta llufa gegant allà penjada, l'havia vist algun altre any, però no sabia que eren diferents, la de fa dos anys em sembla que encara era molt més grossa...

  ResponElimina
 6. M'encanta la separació Catalunya-Espanya :)
  Potser que et falti Lleida? He navegat una estona i no l'he trobat! No tenim gran cosa però ja que vas força pels Pirineus Catalans, només et falta parar a la "capital". Quan vulguis et faig la ruta.
  Tot i que te la faig virtualment perque en persona, només et puc ensenyar Baires ara, però hi estàs convidada!
  http://fuetimate.wordpress.com/

  ResponElimina