dissabte, 18 d’agost del 2012

Si passes per Navarra: Platicum, restaurant i buffet de carretera al teu punt

Platicum Crta Nacional 232 - Km 84 Castejón (Navarra)

Sovint quan viatgem fem alguna parada per menjar, a vegades amb un entrepà n'hi ha prou, però si sou més exigents o us ve de gust entaular-vos i fer un bon àpat, a peu de carretera trobem molts restaurants. Hi ha qui es fixa en els camioners per encertar un bon lloc on dinar, però el lloc del qual us parlaré avui és força diferent als restaurants que normalment es troben a la carretera. El restaurant es diu Platicum i forma part de l'anomenat Complejo Castejón que també té hotel, bar-cafeteria, zona per a bodes i altres esdeveniments, sala de jocs, circuit de karts i una petita exposició de locomotores antigues. 

Varietat de productes per escollir
Tot això es troba entre Tudela i Castejón (Navarra), al km 84 de la N-232, a 97 km de Saragossa, 85 de Logroño i 84 de Pamplona. Ideal per a dinar si sortim al matí des de Barcelona i anem en direcció oest (cap al País Basc). Si volem una cosa molt i molt ràpida podem menjar al bar Ñam, on fan entrepans, hamburgueses, tapes, etc. Però us recomano que aneu al Platicum. Es tracta d'un buffet lliure molt assequible on podreu degustar infinitat de plats. Alguns ja estan preparats, com les amanides o la paella, però la diferència d'aquest lloc és que tot el que són carns, peixos, marisc o wok te'ls cuinen al mateix moment amb la combinació que vulguis i al teu gust. Fins i tot les patates fregides. Per tant, no menges res que estigui allà fet des de fa hores com passa en alguns restaurants asiàtics tipus buffet lliure. 

A més a més de tenir gran varietat d'aliments -més de 150 entre vegetals, pastes, carns i peixos- es poden trobar "pijades" com oli de vainilla i és altament recomanable guardar-se un raconet per a les postres. Si sou llaminers us encantaran, perquè a banda d'haver-hi un congelador amb multitud de sabors de gelat, hi ha una font de xocolata on hi podreu regar maduixes, plàtan, meló o les fruites que més us agradin. Tot això es pot guarnir amb tot detall amb nata, siropes, fideus de xocolata, coco... També hi ha força varietat de rebosteria i una mousse de iogurt boníssima. Si ho preferiu, o no us van gaire els dolços, també podeu rematar amb un suc de taronja natural. Les combinacions són inifinites!

 
Per a baixar una mica el dinar abans d'agafar el cotxe podeu entrar a "La Caledonia", la locomotora de vapor del 1925 exposada a l'entrada del complex. Va ser fabricada a Escòcia i la van portar per a la construcció del corredor ferroviari Cantàbric-Mediterrani. Encara conserva l'estructura i la maquinària original i es pot sentir el so del pito accionant la seva botzina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada