dissabte, 18 de juny del 2011

La Graciosa: una petita illa, un gran descobriment

                                                                               La Graciosa vista des de Yé                                                       Imatge: big-ashb

Des del poble d’Órzola, al nord de Lanzarote, podem agafar un vaixell que ens porti cap a La Graciosa, una illeta de 27 km2 que forma part del Parc Natural Marítim-Terrestre de l’Arxipèlag Chinijo. La Graciosa, també d’origen volcànic, té uns 600 habitants que viuen a l’original Caleta de Sebo; molt a la vora s'hi troba Pedro Barba, una petita urbanització turística, sobretot de turistes lanzarotenys.

Caleta de Sebo
Per tant, es tracta de l’illa canària més petita habitada. D’un indret pràcticament verge que, sobretot, viu de la pesca i del turisme, d’un entorn natural destacat per la seva geologia i la seva biologia. No hi ha cap carretera asfaltada ni cap senyal de trànsit, per això l’únic que es veu són alguns jeeps que van per les pistes de terra. No es poden llogar cotxes, però sí que es poden fer excursions a peu, en bicicleta, taxi o barca.

Església de Caleta de Sebo
Passejar per Caleta de Sebo té encant, encara podem trobar gent caminant descalça pels seus carrers arenosos i entre les casetes emblanquinades; el poble disposa de tots els serveis (correus, supermercats, banc, escola, farmàcia, restaurants...) i també d’un museu. Un lloc ideal per a desconnectar del món, del soroll de les gran ciutats, del ritme accelerat.

Però si anem a La Graciosa no ens podem perdre les seves platges daurades i d’aigües blau-verdoses i transparents, com Las Conchas, El Salao, Los Franceses o La Cocina, on podrem gaudir de la tranquil·litat que es respira a l’illa. Per arribar-hi, la manera més ràpida és amb una llanxa o bé llogant una bicicleta, cosa que ens permetrà conèixer el relleu de l'illa, amb una cota màxima de només 266 metres (Las Agujas). Com a paratge natural i verge que és, cal recordar que no hi ha papereres a les platges i que cadascú s’ha de responsabilitzar de recollir les seves deixalles. És molt recomanable portar crema solar de protecció molt alta i unes ulleres de busseig, ja que es pot veure gran diversitat de peixos, mol·luscs i fins i tot tortugues.


Playa Cocina
Si ens volem quedar uns dies a dormir La Graciosa només disposa de dues pensions, però també es pot acampar a la platja d'El Salado.

3 comentaris:

  1. Ohhh! Aquesta no és aquella illa que va sortir per la tele un cop i que deien que durant l'hivern estàven totalment aïllats?

    ResponElimina
  2. Home... totalment no, las Líneas marítimas Romero connecten Lanzarote amb La Graciosa, però aquest hivern es veu que hi va haver un fort temporal i sí que es van quedar algun dia aïllats perquè els Romero no podien navegar, era perillós. Això és com Formentera, però sense motos! ;)

    ResponElimina