dilluns, 27 d’octubre del 2014

Rheinturm: el millor mirador de Düsseldorf 360º

La torre de televisió vista des del Rin

Té un preu, 5€. Això és el que s'ha d'invertir per tenir les millors vistes de Düsseldorf, que es poden contemplar des de la torre de telecomunicacions, la Rheinturm, una agulla de 240,5 metres que s'alça a la vora del Rin i visible des de pràcticament tots els punts de la ciutat.

Parlament de Renania del Nord-Westfalia
S'hi puja amb ascensor i en uns segons som a 172 metres, el màxim punt on es pot accedir, allà hi ha el bar-restaurant Top 180 i es pot anar recorrent tota la superfície al voltant per tenir una fantàstica panoràmica. Com que té una forma cònica essent més alta la part de dalt, fa una mica d'impressió veure des de tan amunt el terra i la base de la torre, us aviso que acostar-s'hi no és apte per a vertiginosos!

Als nostres peus veurem l'edifici del Parlament, de planta rodona i blocs serpentejants, del 1988, molt sorprenent; el Rin, amb tota la seva amplitud; el Düsseldorf-Hafen o la zona del port, amb les barques i els singulars edificis de Frank Ghery i la Roggendorf-Haus amb els curiosos ninots de colors. 

Tot un espectacle arquitectònic de rectes i corbes al qual val la pena dedicar almenys una horeta i fins i tot prendre's una cervesa alemanya (és assequible) mentre se n'observen els detalls. 

Rheinturm
La Rheinturm és l'edifici més alt de Düsseldorf, es va començar a construir el 1979 i es va acabar el 1981, dissenyat per l'arquitecte Harald Deilmann.

A més d'haver-se convertit en un símbol indiscutible de la ciutat és el suport de les antenes de ràdio direccional, FM i de televisió. Com que està en un terreny humit al costat del Rin, la torre està recolzada sobre uns pilars de formigó d'entre 17 i 22 metres de llargària i mig metre de diàmetre. La part visible està formada per cilindres que sumen 7.500 metres cúbics de formigó i 1.100 tonelades d'acer. Tot junt té un pes de 22.500 tones. L'antena vermella de dalt de tot fa 22,1 metres de llargada

Els visitants només utilitzen dos ascensors per pujar i baixar, però n'hi ha dos més per al personal del restaurant i els operaris. 

Més informació sobre la Torre del Rin:

Adreça: Stromstraße 20, 40212 Düsseldorf, Alemanya       


el Port amb les cases de Frank Ghery i la Roggendorf-Haus
A l'altra banda del Rin

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada