dilluns, 28 de juliol del 2014

L'Àngel Caigut de Madrid


Àngel Caigut al Parc del Retiro

A la monumental capital espanyola, si ens endinsem al Parc del Retiro de Madrid  hi trobarem estàtues i glorietes amb diversos monuments molt vistosos com el Palau de Vidre, el de Velázquez, o la colossal estàtua eqüestre que homenatja Alfons XII.

Font monumental de l'Àngel Caigut al Retiro
No obstant, en un dels encreuaments, entre arbres i bancs on descansar, trobem una font octogonal amb un àngel al capdamunt. Es tracta del monument a l'Àngel Caigut (1885), una escultura de bronze obra de Ricardo Bellver que havia estat exposada a l'Exposició Universal de Belles Arts de París.

L'àngel caigut, segons el cristianisme, és aquell que ha desobeït la paraula de Déu i ha estat expulsat del cel. Aquí veiem plasmat aquest àngel rebel de marcada expressivitat amb una serp que si li enrosca per les cames que ens recorda l'escultura de Laocoont i els seus fills. 

El conjunt fa uns 10 metres de diàmetre i l'alçada que té és de gairebé 7 metres, per ser exactes es troba a una alçada topogràfica de 666 metres sobre el nivell del mar a Alacant.

Aquesta curiosa coincidència ha fet volar la imaginació de molts i ha fet córrer la veu que, probablement aquesta estàtua, en lloc de ser un advertiment per a tots aquells que no compleixen amb el mandat de Déu, sigui un homenatge al Llucifer o al Mal, una història que agrada molt a tots aquells que veuen senyals esotèriques a molts llocs, quan, a vegades, realment només són casualitats del destí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada