dimarts, 26 de febrer del 2013

Una cervesa A la Morte Subite, Brussel·les

a la mort subite
Aquest és un clàssic de Brussel·les, A la Mort Subite, lloc de visita obligada on podem fer una pausa després d'un dia recorrent la capital belga. En aquest bar-restaurant que conserva tot el regust dels seus orígens (principis del segle XX) hi trobarem cerveses rosses, torrades, negres i altres de sabors diversos. Per a qui no li agradi la cervesa també hi ha una carta variada d'altres begudes. L'especialiatat són les cerveses Lambic, aquestes són les úniques amb fermentació espontània, no se'ls afegeix llevat i s'exposen a la flora autòctona de la regió de Pajotten, al sudest de Brussel·les. 

Morte Subite Framboise
Una de les més conegudes és la Mort Subite Framboise, que té gust de gerds. Jo que no sóc gaire amant de la cervesa haig de dir que em va encantar. El preu d'aquesta eren uns 4€ i és de sabor dolç afruitat.
 
Sobre el lloc, cal dir que el nom inicial no era aquest, antigament el bar es deia La Cour Royale i estava ubicat en una altra adreça. El 1928, quan es van traslladar, se li va canviar per posar-li el nom d'un joc de daus al qual jugaven els clients (treballadors del Banc de Brussel·les) que tenien el temps just perquè havien de tornar a la feina; d'aquesta manera el joc acabava de forma molt precipitada, es tiraven els daus i algú perdia súbitament o moria, d'aquí venia el nom de jugar "A la mort subite". Així, el propietari de l'establiment, Theophile Vossen, va decidir canviar el nom del local i va donar també nom a les cerveses Lambic que s'hi servien. Avui dia la quarta generació de la família Vossen segueix servint cerveses en aquest discret bar molt a prop de les Galeries Saint-Hubert i a uns 10 minuts caminant de la Grand Place.

 


Rue   Montagne-aux-Herbes Potagères 7     

B-1000 Brussels

Tel: +32-(0)2-513.13.18




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada