divendres, 5 d’octubre del 2012

Pilon's street o carrer Comte de Tarragona


Carrer Comte / Pilon's street (Tarragona)

Si heu passejat pels carrers de Tarragona, entre les nombroses restes romanes del barri antic, segur que el carrer Comte, pràcticament peatonal, no us ha passat desapercebut. Us haureu adonat de seguida que té un cridaner colorit, ja que està flanquejat per 75 pilons pintats de diferents tons. En un primer moment ens podria semblar una bretolada més o menys simpàtica (això va a gustos), però si observem els pilons, veurem que n'hi ha amb molts detalls: flors, ocells, ratlles, punts... 

No és una cosa feta de qualsevol manera, és molt més que això. Si anem avançant pel carrer, ens trobarem una placa metacrilada on hi posa "Pilon's street", per tant no és cap pràctica espontània. Ben al contrari, ja és tota una tradició en aquest carrer que els veïns, o qui vulgui, pinti cada any els pilons per les festes de Sant Agapito Bis, al juliol . Aquest acte és conegut a Tarragona com la "Pilon Parade" i hi participen tant petits com grans, que per un dia deixen volar la imaginació al carrer; aquest ha estat el sisè any que s'ha celebrat. No hi ha guanyadors, però en cada edició s'indulten dos pilons que no seran pintats.

D'on ve aquesta tradició?
Està inspirada en la "Cow Parade", aquella exposició de vaques de fibra de vidre pintades per artistes que es fa a diferents ciutats. Fa uns anys els veïns van demanar per la festa major que al carrer s'hi fes una "cow parade",  però com que les vaques no els cabien al carrer i els van dir que no era possible, van decidir pintar els pilons.

Val la pena conèixer aquesta història i passaejar per aquest petit esclat de color entre els ocres i grisos de Tarragona. Podem acostar-nos-hi cada any per veure lluir els nous dissenys que amb molta il·lusió han decorat els mateixos artistes del carrer. Street art en tota regla!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada