dilluns, 28 de març del 2011

Arenas, una nova perspectiva de Barcelona

Plaça Espanya i Montjuïc

Avui no anirem gaire lluny, però sí força amunt. Ens quedem a fer turisme a Barcelona per veure una nova perspectiva de la ciutat des del mirador de les recent estrenades Arenas de Barcelona. L'antiga plaça de toros (1900) s'ha convertit en un centre comercial de 31.000 metres quadrats de superfície. Se n'ha conservat el nom i la façana d'estil neomudèjar (August Font i Carreras), elevada mitjançant un complex sistema hidràulic per tal de sumar-hi un pis.

Reflex de les Arenas a l'hotel Plaza
Després de més de trenta anys d'inactivitat i de set anys d'obres, a banda de les típiques botigues, cinemes, cafeteries i restaurants que podem trobar a qualsevol centre comercial, podem gaudir d'una excel·lent, i fins ara inèdita, vista panoràmica: la plaça Espanya, Montjuïc, el Parc de l'Escorxador amb l'escultura de Joan Miró, Collserola... A mesura que envoltem la cúpula descobrim una nova  vista de Barcelona, fins i tot es divisa la Sagrada Família i les torres Mapfre. 

El que en queda més perjudicat és la modernista Casa de la Papallona, just al davant per la banda del carrer Llançà, que queda mig tapada per la nova construcció; una llàstima, no haver-la tingut en compte... Per dins sorprèn la disposició circular dels locals i la llarguíssima escala mecànica que travessa el centre en diagonal. Des de la cinquena planta la vista cap avall és vertiginosa. Una altra de les seves peculiaritats és la pista d'atletisme, que es troba al voltant del quart pis, per a aquells que vulguin fer una mica d'exercici des de més amunt, i el Museu del Rock, situat a l'última planta. Tot plegat, aquesta combinació de disseny,  tecnologia, cultura i oci pot atraure un bon grapat de turistes i de veïns del barri. Ara bé, esperem que l'eix comercial de Sants-Creu Coberta no se'n ressenti negativament.

Casa de la Papallona i Barcelona al fons

4 comentaris:

  1. Això de tapar la papallona ha estat realment un nyap...

    ResponElimina
  2. Hola JANA:
    ¡¡Que fotos tan bones, ¿on estaves, per fer les fotos?
    Una abraçada i BFDS, Mari Trini

    ResponElimina
  3. Gràcies Trini! Les he fet des de dalt del terrat circular.
    BFDS???

    ResponElimina