dimarts, 18 de gener del 2011

Dues maneres de visitar Roma


Roma és una ciutat que no te l’acabes, a cada carrer, a cada plaça i gairebé a cada racó podríem aturar-nos a recordar un tros d’història, des del gran Imperi fins als nostres dies. Hi ha molts kilòmetres per recórrer: per l’antic fòrum, les antigues viles ara convertides en parcs públics, plaça Navona, plaça Spagna, les Termes de Caracalla, el pintoresc barri de Trastevere, l’illa Tiberina, el barri de San Lorenzo, el Circ Màxim i tot un seguit de carrers comercials com Via del Corso o Via Cavour. La visita a Sant Pere del Vaticà també requereix un dia de dedicació amb els museus . I no podem deixar de banda els monuments amb més renom com el Colosseu, la Fontana di Trevi, el Castello di Sant Angelo o el Panteó, de visita obligada si és la primera vegada que viatgem a Roma.
 
audioguiaroma.com
Però quina és la millor manera per conèixer la ciutat? Aquí us faig dues propostes. Si vols visitar Roma al teu aire, fent-te una ruta pròpia i sense haver de llegir una guia de 200 pàgines contínuament i no tens ni iPhone ni alta tecnologia, pots utilitzar aquesta guia de Roma al teu mp3. Aquesta audioguia, que es pot comprar online, té tota la informació dels monuments, la història, biografies rellevants en 92 pistes que sumen un total de 22 hores d’explicacions. El pack consta d’un dvd (que pots passar a l’mp3) i una lleugera guia d’imatges amb un mapa força complet de la ciutat. Sens dubte un material molt exhaustiu que es pot escoltar quan a un li vingui de gust, és ideal per les llargues cues. Abans de viatjar és recomanable consultar la seva pàgina de consells. Disponible en castellà i en anglès.

Romaqui.com
Però a diferència d’altres destinacions turístiques, si voleu que algú us guiï per la ciutat i en català, podeu posar-vos en contacte amb Romaqui.com. Un grup d’historiadors de l’art i guies turístics catalans establerts a Roma us podran guiar per la Ciutat Eterna d’una manera amena i propera. S’ofereixen visites per a grups petits, grans i fins i tot escoles.

Altres maneres originals per gaudir de Roma podrien ser la Vespa, el Segway o a cop de pedal, però d'això ja en parlarem un altre dia...

3 comentaris:

  1. He anat diverses vegades a Romo, i és veritat el que dius, mai te la acabes, sóc una enamorada d'Itàlia en general Florència TAMBÉ LI PASSA IGUAL, MAI ET l'ACAB, YT QUEDA SEMPRE AQUESTES GANES DE TORNAR ALTRA VEGADA.
    SALUTACIONS JANA i una abraçada, Mari Trini.

    ResponElimina
  2. Sí Mari Trini, si hi has anat diverses vegades estaràs d'acord amb que s'ha de portar un bon calçat, perquè amb les llambordes que hi ha a Roma i tot el que es pot arribar a caminar, et queden els peus fets caldo. Una abraçada!

    ResponElimina
  3. M'apunto aquesta guia, tinc tantes ganes d'anar a Roma! m'agradaria veure-ho tot. Merci!

    ResponElimina