dilluns, 23 de juliol del 2012

Hidra, un paradís a prop d'Atenes


Port Hidra


T'imagines una illa per on no hi circuli cap cotxe i envoltada d'aigües netes i transparents? doncs aquesta illa existeix i es diu Hidra. Es troba a 37 milles del port del Pireu (Atenes) i és fàcil d'arribar-hi a través del ferri Flying Dolphine, el trajecte dura una hora i mitja. Tot i que Hydra viu del turisme no és un lloc excessivament massificat, el port és força transitat pels ferris que hi van arribant i hi ha petites embarcacions a mode de taxi que et porten a les platges dels voltants.

Hidra està situada al mar Egeu i pertany a l'arxipèlag de les illes saròniques, fa uns 20 km de llarg per 2 - 3,5km, d'amplada. Les platges són rocoses i ens podem banyar en unes aigües fresques i cristal·lines, ja que en tota l'illa es nota que es té cura de la neteja. Al port és on hi podem trobar més botiguetes, bars i restaurants amb terrassa i en caure el sol es converteix en la zona habitual de passeig. Les cases blanques i blaves, els iots del port i els rucs circulant amunt i avall pels carrers empedrats li dónen un aire de contrast entre present i passat que fan d'aquesta illa un lloc encantador.

Parada de "taxis" del port
A la mateixa capital, Port Hidra, al voltant del port, podem observar cases construides per arquitectes venecians i genovesos com la Casa dels Tombazis que acull l' Escola de Belles Arts o la de Tsamadou. Al moll es pot visitar el monestir de Kimissis Theotokou, que fa de catedral de la ciutat i a peu o en ruc podem arribar fins a Kaminia, un poblet de pescadors, o a Mandraki, el port on hi havia les drassanes als segles XVIII i XIX. Agafant un camí o altre, vorejant la costa sempre ens toparem amb unes vistes i unes postes de sol espectaculars. Actualment Hidra és el destí de cap de setmana d'algunes famílies atenenques i d'intel·lectuals i artistes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada