dilluns, 28 de febrer del 2011

Musclos i patates fregides, a la belga

Moules et frites
En el terreny de las gastronomia, Bèlgica és un país conegut principalment pels seus maîtres chocolatiers, els artesans dels bombons més exquisits, i en el de la beguda, per les múltiples varietats de cervesa. Però reservem aquests plaers per a una altra ocasió. Avui parlarem d’un dels plats més típics, sobretot de Brussel·les: els musclos amb patates fregides. Primerament sembla una combinació estranya, i encara més, tenint en compte que Brussel·les no és una ciutat costanera. Sembla ser que la majoria del marisc que es consumeix a Bèlgica és importat d'Holanda. 

Els moules et frites, com en diuen allà, figuren al menú de tots els restaurants, així que és difícil no tastar-los, són d’una senzillesa ben agradable al paladar! El “plat” consisteix en una olla de musclos cuits al vapor amb una mica d’api que els dóna una aroma perfecta. A l’olla hi solen cabre uns 500 gr. de musclos, però també n’hi ha de més grosses. Juntament amb l’olla et porten una espècie de bol per anar llençant les closques dels mol·luscs i un plat de patates fregides per acompanyar-los. Un dels llocs amb més renom on en serveixen és Chez Leon, situat a l'Îlot Sacré, el barri de carrerons empedrats, ple de restaurants, prop de la Grand Place. En aquest mateix barri, un menú de musclos i patates fregides amb una cervesa belga inclosa es pot trobar a partir de 10 euros. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada