Llavor de cacau |
Si viatgem a Bèlgica, veurem que a banda de les múltiples varietats de cervesa que hi ha, també és el país de la xocolata. I és que els belgues són els tercers consumidors de xocolata del món després de Suïssa i Alemanya amb 11 quilos de consum per persona (2005). Al segle XVII van començar a exportar el cacau cap a la ciutat belga de Brabant i va ser més endavant que es va començar a popularitzar el seu consum i va esdevenir una professió.
Per tant, si voleu saber més sobre la història de la xocolata, les seves propietats, sobre els falsos mites i la salut (no és cert que provoqui càries i acné) i sobretot si sou una mica llaminers i la voleu tastar, apreciant el gust del cacau en els diferents percentatges, no us podeu perdre una visita al Museu del Cacau i la Xocolata. L’edifici on es troba data del 1967, està situat al costat de la Grand Place de Brussel·les, i s’anomena “De Valk” (El Falcó), el nom dels seus antics propietaris i també el nom d’una cervesa que s’elaborava fa segles en aquesta zona.
Aquí us deixo un petit vídeo de l’elaboració d’aquests bombons de la mà d’una autèntica maître chocolatier.
Rue de la Tête d’Or 9-11
1000 Bruxelles
Entrada adult: 5,50€
Horari:
de dimarts a diumenges de 10h a 16.30h.
(dilluns tancat, excepte festius)
uaaaa quines ganes de anar a Bèlgica!!!! xD
ResponElimina