dimarts, 15 de gener del 2013

50 persianes literàries al Raval




Preparats per gaudir de l'art i la literatura a Barcelona? Ja fa un parell de mesos que pel barri del Raval es poden veure una cinquantena de persianes pintades per artistes grafiters que fan referència a obres emblemàtiques en llengua catalana. Aquesta és la manera que ha tingut Edicions 62 de celebrar els seus 50 anys amb la col·laboració de Tot Raval i l'Ajuntament.

Al carrer de les Carretes, de la Cera, de Sant Pau... hi trobem persianes il·lustrades amb llibres referents de la literatura universal traduïts al català com ara Trilogia de Nova York de Paul Auster, però també obres d'autors que tenen un vincle amb el Raval com Manuel Vázquez Montalbán, Sebastià Alzamora o Carlos Ruiz-Zafón. Clàssics com El poema de la rosa als llavis de Salvat-Papasseit han inspirat artistes del graffiti en un projecte que pretén revitalitzar el barri.

Una bona idea per guarnir les persianes dels comerços que ens alegra la vista i desperta la passió per rellegir aquestes obres altra vegada. 

El poema de la rosa als llavis, de Joan Salvat-Papasseit



2 comentaris:

  1. Qué bo! Just dissabte vaig fotografir aquest de La rosa als llavis però no sabia q era una acció conjunta amb més comerços. Molt bona idea! Merci, hi passejarem!

    ResponElimina
  2. Sí! N'hi ha de xulíssims! Fa gràcia anar-te'ls trobant :)

    ResponElimina