dimecres, 8 d’agost del 2012

El Foradot, un bany d'aigua fresca al Pallars Jussà

Molt a prop d'Abella de la Conca, una petita població del Pallars Jussà, podem trobar un indret espectacular on anar a refrescar-nos un calorós estiu en què el temòmetre s'enfila gairebé fins als 40º. Al llarg dels segles el riu s'ha anat obrint pas per les roques, formant salts d'aigua i sots que conformen unes basses d'aigua corrent on ens podem banyar tranquil·lament si no és que ha plogut molt.

El salt d'aigua que es veu a la imatge ens pot fer un perfecte massatge a l'esquena, com si estéssim a un centre lúdic termal, però aquí tot és natural, també ho són les pedres del terra, per això és recomanable anar ben calçat, amb sandàlies d'aigua, perquè el descens es pugui fer sense problemes.

Un cop remullats en aquestes aigües fredes podem aventurar-nos a seguir uns metres el curs del riu entre les dues parets i descobrirem el paisatge que envolta la zona. Es conserva força net i verge, fins i tot s'hi pot veure algun gat salvatge perdut.


Com s'hi arriba? doncs el millor és preguntar pels voltants d'Isona o Abella com anar fins a Lo Foradot, ja que es tracta d'una pista forestal que queda força amagada. Si no us ho volen dir, no us estranyeu, perquè és considerat un lloc secret només reservat per a habitants de la rodalia. Diueu que no ho direu a ningú i que no ho publicareu a internet i segur que molt amablement us indicaran el camí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada