divendres, 18 de novembre del 2011

“El raspaculo”, una planta molt útil enmig del bosc



En l’excursió al Parc Nacional Alejandro de Humboldt, molt a prop del poble de Baracoa (Cuba), en Diogene ens va explicar algunes de les 900 espècies endèmiques que es poden trobar en aquest ecosistema, la fauna que hi habita i algunes curiositats. Una d’elles era el raspaculo, o altrament anomenat llengua de vaca. I què ens en deia de les seves fulles?

Doncs bé, ja sabem que si ens trobem en un bosc i tenim una de les necessitats bàsiques, però no portem cap kleaneex a sobre, el més adequat serà agafar la fulla de l’arbre que tinguem més a la vora. Però cal anar en compte, perquè segons el lloc on ens trobem hi pot haver gran varietat de flora i n’hi ha que poden produir reaccions a la pell, que punxen o altres que es belluguen, d’aquestes ja en parlarem en un altre post.

El cas és que la fulla més assemblada al paper higiènic és la llengua de vaca o raspaculo, tal com l’anomenen a Baracoa. D’una banda és suau com el cotó fluix i de l’altra és rasposa com el paper de vidre, per tant ens hem de fixar bé per quina banda l’utilitzem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada