dilluns, 18 de juliol del 2011

L’Elogi de l’Horitzó a Gijón

Elogi de l'Horitzó






Una de les diverses opcions que podem escollir a la ciutat asturiana de Gijón (Xixón en asturià) és la de fer un agradable passeig pel barri de Cimadevilla, la part alta de la ciutat i el seu origen, com així ho demostren les restes romanes del costat de la platja de San Lorenzo.

Camí del turó de Santa Catalina
En aquesta barriada, situada al vessant sud del turó de Santa Catalina, és on es van establir els pescadors d’una ciutat completament industrialitzada des de finals del segle XIX. Doncs bé, si anem resseguint la costa fins a arribar a dalt de tot de Santa Catalina hi veurem la gran, millor dit l’enorme obra d’Eduardo Chillida “Elogio del Horizonte”, vulgarment anomenada també “El orinal de King Kong” o “El Eulogio”.

L’escultura de formigó armat pesa unes 500 tones i fa 10 metres d’alçada. La representació vindria a ser la d’un cos pesat però a la vegada lleuger que abraça l’horitzó amb els braços oberts. La veritat és que in situ impressiona per les seves dimensions i perquè des d’allà tens el Cantàbric als peus i bufa un vent que realment sembla que se t’emporti, i l’escultura segueix allà, immòbil, protegint-te amb una abraçada, per sòbria i freda que en sembli l’estructura.

Mar Cantàbric

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada