dimarts, 28 de febrer del 2012

Buscant el "duende" a Albaicín i Sacromonte, Granada

Panormàmica d'Albaicín des de l'Alhambra
Albaicín és un dels barris més antics i carismàtic de Granada, amb les seves cases emblanquinades i carrers costeruts encara conserva aquell regust àrab de la seva època fundacional entre jazmins i heures que s'enfilen per les parets blanques. El 1994 la Unesco el va declarar, amb raó, Patrimoni de la Humanitat. A mitja pujada podem fer un descans per fer unes tapes o bé prendre un tè a mitja tarda en una teteria que ens transportarà a l'època del regnat musulmà .
No podem marxar del barri sense arribar al Mirador de San Cristóbal, des d'on es pot contemplar una magnífica vista panoràmica de Granada. Però si el que volem és una vista extraordinària de l'Alhambra haurem de pujar al Mirador de San Nicolás, que es troba a uns deu minuts caminant del de San Cristóbal. Tots dos punts tenen una màgia especial, sobretot al vespre, quan es pon el sol i algunes guitarres i algun "cajón" amenitzen la vetllada.

Una casa del barri de Sacromonte
Si seguim amb la visita, sense perdre de vista l'Alhambra arribarem al barri de Sacromonte, on hi ha les coves convertides en habitatges de molts dels gitanos granadins que viuen a la zona. Pels més interessats fins i tot hi ha un museu que permet veure aquest tipus de cases amb una recreació en una de les coves. I si encara volem aprofundir més, podem anar a trobar l'essència del flamenco entrant en una de les coves a escoltar el canto jondo, les palmes i veure una demostració de les bailaoras, que de ben segur ens faran sentir "el duende" que amaga la ciutat a través d'aquest art. El sents?

2 comentaris:

  1. No he estat mai a Granada, però ara, gràcies a vosaltres, ja la conec una mica més.

    salutacions!!

    ResponElimina
  2. Gràcies! He passat pel vostre bloc i és realment interessant. Salut!

    ResponElimina