diumenge, 28 d’agost del 2011

Villefranche sur Mer



Entre Niça i Mònaco, vorejant la Costa Blava, arribem a Villefranche sur Mer, un petit poble amb un dels ports més importants de França -Port de la Santé- on fan escala molts creuers que fan la ruta pel Mediterrani. Com que és un port petit, si hi arribeu en vaixell, l'ancoratge es fa unes milles enllà i s'hi ha de desembarcar amb unes llanxes que et deixen a terra. 

Capella de Sant Pere
Tot i el volum de turistes que hi arriben al poble hi regna la calma i es poden veure les barques d'alguns pescadors que avui dia encara segueixen vivint d'aquest ofici, abastint els restaurants de la zona. Actualment a Villefranche ja només queden 8 professionals de la pesca i 24 comptant també Beaulieu i Saint Jean Cap Ferrat en front dels 270 que hi havia registrats el 1860. El cineasta Jean Cocteau, d’acord amb la comunitat pesquera, l’any 1957 va decorar, per dins i per fora, la capella de Sant Pere, patró dels pescadors, rendint homenatge d’aquesta manera a aquest ofici tan arrelat a la població.

A la part més elevada hi ha la ciutadella, construïda al segle XVI per defensar la ciutat dels atacs marítims, on podem visitar els quatre museus que hi ha al seu interior. L’oficina de turisme ofereix visites guiades (en francès o en anglès, 5€) per visitar el casc antic i la ciutadella, però ens podem moure fàcilment pel nostre compte. 

Rue Obscure
Endinsant-nos pel poble ens trobarem amb la famosa Rue Obscure, un carreró cobert medieval de 130 metres de longitud que va servir de camí de ronda per a la defensa militar i l’església barroca de Sant Miquel.
Per tant, ens trobem davant d'un poble de postal, de costa i de muntanya, on hi dominen els ocres de les façanes i el blau del mar, amb una platja d'aigües netes i transparents, una parada obligada en el vostre viatge per la Costa Blava. 

I un cop feta la visita, des d’aquí és fàcil desplaçar-se als pobles veïns d'Eze, Beaulieu o Mònaco amb el tren que ressegueix la costa, són freqüents, ràpids i puntuals.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada