dimarts, 12 de gener del 2016

On menjar a Cracòvia


Milkbar Tomasza

Menjar a Polònia és tota una experiència de plaer, Cracòvia especialment és ple de restaurants entre els quals es pot trobar milk bars o mleczny a preus irrisoris que us faran reviure èpoques passades amb els sabors tradicionals polonesos.


Pod Temida
En primer lloc haig de dir que de tots els llocs on vaig estar menjant a Polònia vaig sortir-ne molt contenta, insisteixo, de tots. Sobretot pel que fa a la relació qualitat-quantitat-preu (de l'atenció al client ja en parlarem un altre dia), cosa que lamentablement no puc dir de la meva ciutat, que sempre has d'anar amb compte d'on et poses i alerta de la clavada que et pot venir. Almenys a Cracòvia sempre tens la sensació que has encertat el lloc. Aquests són alguns bars de llet o mleczny que no us podeu perdre:


Bar Mleczny "Pod Temida"
Amb aquest nom només podia ser l'autèntic i tradicional milk bar, tal i com ens hem d'imaginar que eren els d'abans, un menjador on tries entre els diversos plats que vols. A més a més de turistes hi ha gent local. Aquí encara tenen molts menjars fets a base de llet, com iogurts i begudes refrescants. Els preus són escandalosament econòmics i està en un dels principals carrers de la ciutat.

Grodzka 43, Cracòvia.


Plats principals al Milkbar Tomasza
Milkbar Tomasza
Probablement el més conegut, tenen un bon menú i és l'exemple de com s'ha adaptat un milkbar als nous temps sense perdre l'essència, la presentació dels plats és força cuidada. Aquí, mantenint la tradició, no serveixen begudes alcohòliques.

Świętego Tomasza 24, Cracòvia.



Menjador del Polski Smaki


Polski Smaki
Encara que no es defineix com un bar de llet l'incloc aquí perquè en compleix totes les característiques, i de ben segur que hi està inspirat, només fan plats tradicionals i és el mateix sistema d'autoservei, per mi és un dels llocs on més bé es menja de Cracòvia i on millor ens van tractar. El recomano 100%.

Świetego Tomasza 5, Cracòvia.


Buffet del Polski Smaki

Polakowski Restaurant
Es tracta d'una cadena de restaurants, des del 1899, que encara que no s'ho digui pròpiament també entraria dins de l'estil milk bar, molt ben reconvertit, amb una decoració que ens envolta de productes de la terra i un cel blau una mica ennuvolat. Un d'ells està al centre del casc antic. Hi podem menjar una sopa per uns 4zt-6zt i unes pierogi per 10 zt, podeu fer un cop d'ull a la carta.

Pl. Wszystkich Świętych 10, Cracòvia
Miodowa 39, Cracòvia
Ul. Mogilska 35, Cracòvia


Palakowski Restaurant
En aquesta llista encara hi afegiria el Górnik bar, però el dia que hi volíem anar ens el vam trobar tancat, és molt a prop del Milkbar Tomasza, a Carcòvia, i també és una autèntica lleteria com les d'abans.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada