dilluns, 9 de gener del 2012

El Museu de Ciències Naturals o Museu Blau


On fa uns anys es celebrava el Fòrum de les Cultures avui ja hi podem visitar el Museu de Ciències Naturals de Barcelona o Museu Blau, que ha traslladat  les seves peces (també l'esquelet de balena que va caure mentre el desmuntaven) des del Parc de la Ciutadella per ubicar-se en un espai de 9.000 m2 i perfectament equipat, encara que lluny del centre de la ciutat.

Com era la Terra fa 150.775.859 anys
Per dins l'espai és fosc cedint el protagonisme a aquells elements de les vitrines o a les pantalles de color i totalment interactives que ens permeten conèixer detalls i informacions mitjançant vídeos, imatges i explicacions dels científics més documentats del moment. 

Durant hores podrem gaudir d'una passejada que s'inicia amb el naixement de la vida a la Terra i que acaba amb una mirada posada en el futur, passant pels primers éssers que van habitar el planeta, les algues, els fongs, els depredadors, els insectes, els minerals i un llarg etcètera d'elements que formen part de la vida animal i vegetal.

Pantalla digital de la secció de botànica

A través dels diversos audiovisuals podem imaginar-nos com eren aquells primers signes de vida, des dels microorganismes més petits fins als dinosaures i després veure les seves restes fossilitzades. També podem seure en un sofà, i si tanquem els ulls ens semblarà que estem enmig del Montseny perquè sentirem el so de tots els éssers que una persona pot sentir en aquest indret.


Plaça Leonardo da Vinci, 4-5
Parc del Fòrum
08019 Barcelona

Horari d'hivern: de l'1/10 al 31/05
De dimarts a divendres: 10-19 h
Dissabtes i diumenges: 10-20 h

Horari d'estiu: de l'1/06 al 30/09
De dimarts a diumenge i dilluns festius: 10-20 h
Dilluns no festius tancat

Preu: Museu Blau i Jardí Botànic: 7€ / 5€ (reduïda)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada