divendres, 18 de març del 2011

La torre Eiffel de Praga

Torre Petrín
Sabíeu que la torre Eiffel de París té una germana més petita a Praga? Es tracta de la torre de Petrin, situada dalt del turó del mateix nom. 

Camí cap a la Torre
S’hi pot arribar fent un  agradable passeig en  ziga-zaga turó amunt o   bé  amb funicular des del  carrer Újezd. Un cop als  peus de la torre, 299   escales de cargol   condueixen al   mirador,   també adaptat amb un    ascensor per a     minsuvàlids. A   mesura   que puges et pots aturar   a descansar en un dels diferents bancs  que hi ha i contemplar la ciutat des   de diferents alçades. A dalt de tot la  vista és magnífica, tant  a l’hivern  com a l’estiu. L'esforç té recompensa. 

 La torre només té una alçada de 63 metres, però que sumats als més de 200 que té el turonet fan una alçada similar a la que té la torre parisenca. La torre de Petrin va ser construida l’any 1891 per F. Prášil en motiu de l’Exposició Nacional de Praga després que un club de turistes txecs visités la de París dos anys abans. Així que és una imitació tot i que la planta és octogonal, a diferència de l’Eiffel.

Praga nevada amb el Pont de Carles al mig
Finalment, a sota de la torre es pot visitar una exposició dedicada a Jára da Cimrman, un personatge fictici molt popular creat pels actors txecs Zdenek Sverák i Ladislav Smoljak, i considerat un heroi popular.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada